Pædagogsamarbejde eller PLC?

14. november

I 2017 udbyder Meebook en række af kurser til
at hjælpe skolerne videre inden for nogle af de områder, der ikke altid får det første fokus i implementeringen af en læringsplatform. Kig med i vores nye kursuskatalog her http://tinyurl.com/jx4a5vm

7 nye kommuner på 4 uger

16. november

7 nye kommuner har valgt Meebook som deres læringsplatform den seneste måned :-)
Vi er glade og stolte og glæder os til at igangsætte implementeringen i ”gæt hvilken” kommune lige om lidt...?

Velkommen til de 4 nye

05. april

Velkommen til de 4 nye kommuner: Varde, Slagelse, Ishøj og Rebild, som netop har valgt Meebook som skolernes læringsplatform. Vi glæder os meget til at igangsætte implementeringen og hjælpe jer godt i gang.

Danmarks Læringsfestival

15. marts

Så er vi klar på Danmarks Læringsfestival. Kom forbi og se vores nye ledelsescockpit. Ledelsescockpittet er allerede tilgængeligt for alle Meebook's kunder og er naturligvis inkluderet i prisen 3,- pr. elev pr. måned, ligesom elevplansværktøj, årsplanmodul, forløbsbygger, forældreadgang mv. også er det.

Vi ses på stand 114:)

Teamsamarbejde

09. marts

Dejligt at læse om teamsamarbejde understøttet af Meebook på Brønshøj skole.

http://www.danskekommuner.dk/Artikelarkiv/2016/Magasin-07/Falles-planlagning-skal-styrke-alle-elever/

Velkommen til

01. marts

Velkommen til kommunerne Holstebro og Solrød som i denne uge har valgt Meebook som læringsplatform. Vi glæder os helt vildt til at hjælpe alle jeres lærere, elever, forældre og ledere godt i gang på Meebook i løbet af de næste par måneder :)

HVILKE AF DE 3.700 FFM HAR DU BRUGT?

02. februar

HVILKE AF DE 3.700 FFM HAR DU BRUGT?

I Meebook har du overblik over hvilke Forenklede Fælles Mål du har brugt, og du får samtidigt indsigt i hvordan du har evalueret dem for din klasse på tværs af fag og forløb. Funktionen finder du, når du skal tilføje FFM til dit forløb. 

God fornøjelse.

Det bliver et godt nytår!

06. januar

Vi elsker at udvikle og vi har allerede sat en masse spændende opgaver i kalenderen for 2016.
Hermed lidt af det vi udvikler frem mod sommerferien:

- En helt ny type kollaborative elevplaner der gør det lettere at give forældre og elever indblik og overblik.

- Ny version af vores ledelsescockpit, med betydelig mere dynamisk information.

- Implementering af de mange gode tiltag fra brugerportalsinitiativets nye kravspecifikation.

- To store konferencer for superbrugere fra alle skoler i Meebook-kommunerne.

- Helt nyt forside dashboard til lærere og designoptimeringer af elevinterface.

- Dertil kommer at vi i år planlægger at udrulle en række tiltag som vi forventer vil sætte nye standarder for læringsplatformens understøttelse af læring og samarbejde. Vi glæder os til at udfolde indholdet af disse i takt med at de offentliggøres.

I januar har vi budt fem nye instruktører velkommen, og vi udvider yderligere frem mod sommeren, så vi er klar til de store implementeringsuger før og efter sommerferien.

Godt nytår til alle. Vi glæder os til at møde jer ude på skolerne henover foråret.

Tak for et godt år

23. december

Tusind tak for et helt fantastisk år og velkommen til de mange nye kommuner. Vi er så stolte over at den læringsplatform flest kommuner har valgt, og vi glæder os til samarbejdet og til at lancere nye funktioner til jer i det nye år.

Hermed lidt tal fra året:

- Elever har afleveret 2.154.466 opgaver
- Lærere har skrevet 168.889 læringsmål
- Lærere har lavet 112.431 forløb
- Vi har efteruddannet 5.321 lærere siden sommerferien

38.938 læringsmål i Meebook

21. maj

Det er fantastisk at se hvor meget der arbejdes med målstyret og synlig læring i Meebook. Siden elevrefleksion kom på i august, er der blevet skrevet 38.938 nedbrudte læringsmål i Meebook af lærerene. Efter lidt manuel sortering vil vi lave en database, så I som lærere vil få anbefalet en stor kvalitativ samling af elevnære læringsmål, når I henter faglige mål fra UVM i Meebook.

Vi glæder os til at stille denne nationale vidensdeling af læringsmål til rådighed for jer, og håber det kan være med til at gøre en forskel i arbejdet med synlig og målstyret læring i klasseværelset.

Kurser i synlig læring

12. maj

Meebook udbyder i øjeblikket intensive kurser af tre timers varighed i synlig læring. På kurserne introduceres kursisterne til de grundlæggende principper, hvorefter der arbejdes med udformningen af konkrete undervisningsforløb, der efterfølgende kan anvendes direkte i undervisningen.

Der kan deltage op til 25 personer på kurset og vi kommer gerne ud til jer for at afholde det.

For mere information:
http://meebook.com/kurser/d-malstyret-undervisning/

Årsplaner i Meebook

16. april

Vi er i fuld gang med at implementere årsplaner i Meebook. Herefter kan du udarbejde årsplaner bestående af Meebookforløb, faglige mål og andre aktiviteter indsat direkte i planen.

I kan samarbejde flere lærere om en årsplan, nemt se en oversigt over hvilke mål, der arbejdes med i årets løb og hvilke mål, der ikke er arbejdet med endnu. Se hvordan det bliver her: https://vimeo.com/125019980

Google og Office 365

29. april

Vi er ved at implementere Google værktøjer og Microsoft Office 365 endnu tættere i Meebook.
Vi vil gøre det endnu nemmere for lærere og elever at bruge disse fantastiske værktøjer til samarbejde, opgaveafleveringer og meget mere.
Det vil være en stor hjælp, hvis I vil bidrage med forslag og ønsker til hvor det vil lette jeres arbejdsgange i Meebook, så vil vi gøre hvad vi kan for at implementere det. Skriv meget gerne jeres ønsker til support@meebook.com

Din skole skal vælge læringsplatform

18. marts 2015

Regeringen og KL blev i oktober 2014 enige om en række nye krav til it-systemerne i folkeskolen. Noget af det første, skolerne skal have på plads, er den såkaldte ’læringsplatform’. Læs mere om brugerportalsinitiativet og læringsplatforme i artiklen her: 

http://www.folkeskolen.dk/560018/din-skole-skal-vaelge-laeringsplatform-

Synlig og målstyret læring

24. marts

Så er vi klar til endnu en dag med efteruddannelse i synlig og målstyret læring for vores seje brugere på Skt. Petri...

Elevplanværktøj i Meebook

10. marts 2015

I januar kom der elevplanværktøj i Meebook, og vores mål har været at gøre arbejdet med elevplaner til en nem og naturlig del af det der sker i klasseværelset. Det daglige arbejde med eleverne, deres læringsmål, opgaver, faglige mål og lærernoter hentes direkte ind i elevplanen, så du kan bruge tiden på at skrive status og opfølgning. Der lanceres løbende nye funktioner til værktøjet. Find det under "Hold".

Læringsfestival 2015

4. marts 2015

I dag er vi på Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret. Udover vores dynamiske elevplansværktøj har vi som noget nyt lavet en Windows 8 app i samarbejde med Microsoft, som ligger i Windows Store. Kom forbi stand 54, hvor vi bl.a. viser, hvordan Meebook virker på en Surface Pro.

Håber vi ses :-)

Vinder ved Lovie Awards

11. november

Fejrer at Meebook lige har vundet 2 af disse ved det største og førende europæiske internet awardsshow Lovie i London. Meebook vandt i de 2 “Education" kategorier blandt 1500 kandidater fra 30 europæiske lande.

Årsmøde i Øksnehallen

23. oktober

Åbningen af Skolelederforeningens årsmøde i Øksnehallen, København. Vi er tilbage på vores stand, hvor vi både i dag og i morgen deler skolekridt ud og bl.a. præsenterer vores kommende elevplan værktøj.

Gratis inspirationsdag!

2. oktober 2014

Tirsdag d. 21. oktober er Meebook vært for en eftermiddag med fokus på arbejdet med elevernes synlige læringsprocesser i ungdomsuddnannelserne. Arrangementet er målrettet ledere og beslutningstagere i ungdomsuddannelserne og afholdes kl. 13-15 på Hotel Skt. Petri i København.
Kom og høre om synlig læring, læringsmål, videndeling og samarbejde mellem undervisere – og hvordan I kan bruge digitale værtøjer til at understøtte dette.

Læs hele programmet her: http://bit.ly/1rLjBDi
Tilmeld dig her: http://meebook.com/tilmeld

Finalist ved Lovie Awards

26. september 2014

YES! Meebook er udvalgt blandt 1500 projekter fra godt 30 lande og er nu blandt finalisterne ved dette års The Lovie Awards – i to kategorier inden for education og tablet. Juryen offentliggør vinderne af guld, sølv og bronze d. 14. oktober, og i mellemtiden kan du stemme på Meebook til ’The People’s Lovie Award 2014’, som er publikums vindere. 

Du kan stemme på Meebook i de to kategorier her:
https://www.peopleslovie.eu/#education-and-reference-1
https://www.peopleslovie.eu/#education-and-reference-tablet

Elevplaner - fra 80 til 4 klik...

24. september 2014

Arbejdet med elevplaner er ofte en tidskrævende proces med uendelige rækker af radiobuttons, der skal klikkes af for hver elev. Vi har re-tænkt elevplaner, så de ligger i naturlig forlængelse af det daglige arbejde med eleverne og deres faglig progression. Lærerne sparer tid, og resultatet er samtidigt et bedre indblik i elevens faglige standpunkt på baggrund af det daglige arbejde med opgaver og læringsmål. 

Elevplaner bliver en integreret del af Meebook i efteråret, og vi glæder os rigtigt meget til at vise jer hvor nemt det kan være at lave elevplaner - vi fremviser det bl.a. på Digitaliseringmessen i Odense i morgen 

Se en lille film med udvalgte funktioner her:

Gymnasiedage 2014

19. september 2014

Kom forbi vores stand på Gymnasiedage i Odense på mandag d. 22/9, og få inspiration til, hvordan du kan styrke dine elevers synlige læringsprocesser. Få også et “sneak-peak” på vores elevrapport, der helt unikt giver dig et reelt indblik i dine elevers faglige udvikling.

Læringsmål i Meebook

28. august 2014

Til jer der ikke er kommet i gang med læringsmål er her en lille video, hvor I kan se, hvordan man arbejder med læringsmål i Meebook.

Meebook vil gøre elevplaner nemmere

20. august 2014

I juni kom den endelige bekendtgørelse om krav til digitale elevplaner i folkeskolen fra Undervisningsministeriet. Bekendtgørelsen bygger bl.a. på en ambition om at integrere arbejdet med elevplaner tættere på det daglige arbejde med eleverne.

Hos Meebook er vi enige i at det er vigtigt og relevant at arbejde med elevplaner i forhold til elevernes faglige udvikling, men det skal gøres nemmere, mere dynamisk og gerne automatisk tage udgangspunkt i den indsigt og information vi allerede har om elevernes progression, læringsmål, opgaver mv. fra det daglige arbejde i klassen. Lærernes arbejdsbyrde med elevplaner skal minimeres, og samtidig skal det visuelle output, vi får i elevplanerne, give et optimalt indblik i elevens læring og progression.

I Meebook vil læreren fremover kunne trække informationer fra elevens daglige arbejde med opgaver, læringsmål mm. ud i en elevstatus, der kan bruges til fx skole/hjem samtaler, overlevering til ny skole eller som grundlag for elevplaner og årsplaner.

Det nye elevplansværktøj, der bliver en integreret del af Meebook og som alle Meebook kunder automatisk får adgang til vil blive lanceret løbende her i efteråret 2014.

Vi glæder os :)

Fredagsvisit i hostingcenteret

15. august 2014

Vi har været på besøg i det ene hostingcenter i Sydhavn Kbh. Her ses det redundante SAN, som håndterer alle Meebooks servere. Blinkende, larmende og hårdtarbejdende her i første uge af det nye skoleår. 

God weekend til alle :-)

Nye opdateringer

7. august 2014

Vi har netop opdateret Meebook, så det er muligt at kopiere kapitler imellem forløb, og i sidste uge kom det ventede modul med læringsmål på. Lige nu arbejder vi videre på evalueringsværktøjet.

Se hvordan man arbejder med læringsmål i Meebook: http://vimeo.com/103498701

Efterårets arrangementer

1. juli 2014

I løbet af efteråret deltager vi i en række relevante arrangementer. Se her hvor du bl.a. kan møde os:

  • Gymnasiedage d. 22-23. september, Odense
  • Digitaliseringsmessen d. 25. september, Odense
  • HR messe d. 1-2. oktober, København
  • Skolelederforeningens årsmøde d. 23-24. oktober, København
  • Privatskolernes årsmøde d. 24-25. oktober, Nyborg
  • Konference om synlig læring, november, København

Rigtig god sommer...

27. juni 2014

Det sidste år har været helt forrygende for os her hos Meebook.

Vores videndelingsbank ShareIT blev lanceret i december, i april vandt vi prisen "Future Platform" til Danish Internet Awards, og indenfor få uger offentliggør vi vores nye værktøj til arbejdet med læringsmål. Samtidig er vi meget taknemmelige for den store tilstrømning af nye kunder, senest Favrskov og København, som vi netop har lavet aftale med. Men mest af alt er vi taknemmelige for den begejstring, vi møder ude på skolerne.

Vi ønsker jer alle en skøn sommerferie og glæder os til vi ses igen på den anden side :-)

Udmelding om brugerportal

23. juni 2014

UVM er nu kommet med deres udmelding omkring den fælles digitale brugerportal til grundskoleområdet. Hos Meebook hilser vi beslutningen meget velkommen, da det er den, der giver kommunerne og skolerne det største råderum til frit at vælge de platforme, de ønsker til læring, samarbejde og kommunikation. Vi glæder os til at arbejde med den kommende kravspecifikation, og vi ser frem til at uddannelses-sektoren nu endelig kommer til at få produkter på konkurrencevilkår svarende til andre brancher.

http://bit.ly/1lKB4bf

Demonstrationsskoleforsøg

3. juni 2014

Husk at I kan søge om at arbejde med synlig læring, læringsmål og de nye fælles mål under et af UVM’s forskningsprojekter, hvor det er muligt at blive demonstrationsskole og arbejde med Meebook.

Demonstrationsskoleforsøgene skal skabe ny og praksisorienteret viden om, hvordan it kan understøtte elevernes læring og frigøre tid til mere undervisning.

http://bit.ly/1n7ZjQu

Meebook på alle platforme

21. maj 2014

Vi var forbi Center For Undervisningsmidler og lege løs i deres hardware-lokale og prøve vores nye version af Meebook af på alle platforme lige fra Chromebooks, Windows 8 tablets til Smartsboards.

Tak for lån CFU - Professionshøjskolen UCC 

Nyt kursusmateriale

9. maj 2014

Dagens gave fra posten er nye forsyninger af vores kursusmateriale, så nu er vi klar til at komme ud og gøre alle jer undervisere til superbrugere af Meebook. 

Vi ses om lidt derude :-)

Vinder af Future Platform

9. april 2014

Hurra!

Meebook har netop vundet en pris til Danish Internet Award i kategorien "Future Platform".

Turen går til Aarhus...

7. april 2014

Vi er ved at gøre klar til skolemessen d. 9. og 10. april i Aarhus. Kom forbi vores stand onsdag eller torsdag i denne uge og hør mere om Meebook. Vi står på stand 213 og håber, du lægger vejen forbi. 

Stemningsbillede

26 marts 2014

Billede fra vores stand på læringsmessen her til morgen, inden det gik løs.

Vi er nu på dag to igen i fuld sving med præsentation af Meebook og i dialog med interesserede brugere. Kom forbi, vi er her til kl. 17! 

Ses vi på læringsfestivalen?

21. marts 2014

Mød os på læringsfestivalen 25. og 26. marts!
Vi har pakket skolekridt og er klar til læringsfestivalen tirsdag og onsdag i næste uge i Bella Centeret. Kom forbi vores stand og få en præsentation af de nye funktioner i Meebook; videndeling med SHAREIt, læringsmål m.m. 

Meebook nomineret til pris

5. marts 2014

Meebook nomineret til Danish Internet Awards!

Meebook er nomineret til to priser ved DIA d. 9. april. Kategorierne er brancheprisen "Business to Business” og "Future Platform", som er en pris, der gives til en digital platform, der tilbyder nye tjenester eller eksisterende tjenester på en ny måde.

Læringsmål i Meebook

27. februar 2014

Nu kan du snart indsætte læringsmål i dine undervisningsforløb i Meebook. Målene kan sættes for den enkelte elev og bl.a. bruges som et effektivt værktøj til differentieret undervisning. 
Modulet er udarbejdet, så arbejdet med læringsmål bliver nemt og intuitivt både for undervisere og elever. Et grafisk overblik og en kommentarfunktion giver eleven mulighed for at reflektere over målene.

Sjove dage på Bett

24. januar 2014

Sidste dag på Bett. Det har været inspirerende og sjovt.

Tak for nu :-)

Forløb deles på livet løs

7. januar 2014

Se her hvordan du nemt deler forløb med andre i ShareIt

https://vimeo.com/81600267

Meebook case

25. november 2013

På presswire kan man man læse en fin case om is, og hvordan  undervinsingsværktøjet Meebook baner vejen for succesfuld digitalisering i folkeskolen.

http://www.mypresswire.com/dk/pressroom/23788/
pressrelease/72550

 

Meebook i nyhederne

31. oktober 2013

Vi er stolte af at være en del af løsningen på problemet omkring frafaldet på erhvervsuddannelserne. se indslaget i nyhederne her: 

http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen-med-sporten/tv-avisen-med-sporten-327#!/00:19:33

Skolelederforening årsmøde

24. oktober 2013

Så er vi landet på Skolelederforeningens årsmøde i Århus. Vi ses :-)

ShareIt på vej i Meebook

22. oktober 2013

Vi er på trapperne med vores nye videndeling funktion SHAREit. Vi tester lige nu og glæder os rigtigt meget til at sende den ud til jer. 

Sæt klare faglige mål

11. oktober 2013

I en kronik i Kommunen opfordrer vi kommunerne til at sætte klare faglige mål med digitaliseringen. Vi kommer ind på vigtigheden af kvalitativ videndeling, differentiering og de såkaldte ”digitale indfødte” elever, der også skal tages i hånden når deres hverdag digitaliseres.

Læs den her: http://kommunen.dk/Kronik/?id=113

Glem ikke trivsel og læring

20. september 2013

Digitalisering er ikke målet i sig selv.
Vi opfordrer i Politiken Antorini til ikke at glemme fokus på trivsel og læring når vi snakker digitalisering i undervisningen - Digitalisering skal understøtte lærere og elever i deres daglige arbejde, og ikke være målet i sig selv. Citat: "Så derfor, Christine Antorini; husk nu, at holde kursen og påvirke debatten, når du fremadrettet skal udstikke retningen for digitaliseringen af skolerne i Danmark."

Vi blander os i debatten...

29. august 2013

Vi blander os i debatten og har i dag et indlæg i Berlingske. Digitalisering af undervisningssektoren skal ikke handle om kopirum og netværk, men om undervisning og det store læringspotentiale.

http://www.b.dk/din-mening/digitalisering-med-ambitioner

Opdateret Meebook app

28. juni 2013

Rasmus lægger sidste hånd på designet af den opdaterede Meebook app, som ligger klar til skolestart i august.
Vi ønsker jer alle en god ferie og glæder os til vi ses igen på den anden side:)

Ny kollaborativ funktion

24. juni 2013

Vi lancerer i dag vores ny kollaborative funktion. Med den kan flere undervisere nu være medforfattere på et forløb, undervise sammen i forløb, rette og se fælles opgaver mm. En funktion vi har glædet os rigtigt meget til at sende ud til jer - håber I bliver glade for den:)

Tak for en super konference!

14. juni 2013

Tak til alle jer der kom til vores konference i går og gjorde det til en super dag for os. Og stor tak til Malte fra Gyldendal, Merete fra Statens Museum for Kunst og Thomas fra Borupgaard Gymnasium for meget inspirerende indlæg. God weekend til jer alle!