Det skal handle om læringspotentialet og ikke teknikken

Udbredelsen af computere og tablets i undervisningen bliver kun større og større. Mange skoler og flere kommuner er i denne tid ved at overgå til ren digital distribution af undervisningsmateriale. Kopier, bøger m.m. skal afløses af en digital platform. Men i hverdagen mangler underviserne grundlæggende værktøjer til det daglige didaktiske arbejde med IT. Hvordan får jeg indhold, opgaver og beskeder til mine elever, og hvordan får jeg fx opgaver tilbage?
Ofte henvises man som lærer til eksisternde værktøjer og platforme som Dropbox og google docs. Begge fantastiske produkter, men de er ikke lavet til undervisning i det danske undervisningssystem og til den praktiske og pædagogiske dagligdag for en helt almindelig underviser.

Se film om, hvorfor vi har lavet meebook

Meebook er et dansk produkt udviklet til den danske undervisningssektor.

meebook udfordring

meebook samler alle typer filer til en platform, både for undervisere og elever

Underviseren i centrum

Meebook er et brugervenligt værktøj, der gør det let for undervisere at sætte tekster, billeder, forlagsmateriale, videoer og andre digitale medietyper sammen til et samlet digitalt undervisningsmateriale, der automatisk distribueres til elevernes computer og iPad. Meebook gør det desuden let og hurtigt at differentiere og dele materiale.
Eleverne får materialet præsenteret som samlet Meebook med mulighed for noter, opgavebesvarelse, styring af egen progression mm.

Med Meebook kan lærerne nøjes med at koncentrere sig om det faglige indhold og ikke bekymre sig om teknik. Tekster, dokumenter og billeder tilføjes simpelt, og man kan hele tiden se, hvordan materialet tager sig ud hos eleverne. Billeder skaleres og beskæres automatisk, videoer fra f.eks. YouTube og Vimeo tilføjes enkelt og alt materiale får tildelt en publiceringsdato.

Distributionen til eleverne foregår ved hjælp af elevernes uni-login eller mailadresser og kan også organiseres i mindre grupper.